2 csésze rizs
2 evőkanál ghí vagy 3 evőkanál vaj (margarin)
2 bögre víz
1 fej apróra vágott vöröshagyma
3 gerezd péppé zúzott fokhagyma
1 teáskanál kurkuma
1 teáskanál gyömbérpor
1 csapott teáskanál őrölt kömény
késhegynyi őrölt fehérbors
só
2 evőkanál ghí vagy 3 evőkanál vaj (margarin)
2 bögre víz
1 fej apróra vágott vöröshagyma
3 gerezd péppé zúzott fokhagyma
1 teáskanál kurkuma
1 teáskanál gyömbérpor
1 csapott teáskanál őrölt kömény
késhegynyi őrölt fehérbors
só
Áztassuk 30 percig a megmosott rizst. Öblítsük le. Ghíben pirítsuk aranybarnára a hagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a fűszereket és a rizst. Öntsük fel vízzel. Lassú tűzön, lefedve pároljuk puhára. Köretként frissen, melegen tálaljuk.
Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése