csésze rizs
1 csésze érett mangópép (mangó nálunk is kapható de helyettesíthetjük sárgadinnyével, sárga- vagy őszibarackkal)
2 csésze porcukor
4 csésze víz
4 evőkanál mazsola
5 evőkanál vaj vagy margarin
2 teáskanál őszibarack aroma
6 zöld kardamom,
4 evőkanál mandula
4 evőkanál dió
1 csésze érett mangópép (mangó nálunk is kapható de helyettesíthetjük sárgadinnyével, sárga- vagy őszibarackkal)
2 csésze porcukor
4 csésze víz
4 evőkanál mazsola
5 evőkanál vaj vagy margarin
2 teáskanál őszibarack aroma
6 zöld kardamom,
4 evőkanál mandula
4 evőkanál dió
Melegítsük fel a vajat, tegyük bele a beáztatott rizst, a kardamom magokat, a mazsolát és a mangó (gyümölcs)pépet, öntsük fel vízzel és lassan pároljuk, míg a rizs megpuhul és a víz elpárolog. Óvatosan keverjük össze a porcukorral és az aromával. Durvára vágott pirított mandulával és dióval díszítsük. Melegen tálaljuk.
Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése