SÁFRÁNYOS PULÁV

2 csésze rizs
6-7 evőkanál vaj vagy margarin
1 mokkáskanál narancssárga színező
2 csésze cukor
6 zöld kardamom
4 szegfűszeg
1 bögre tej
4 csésze víz
4 evőkanál mazsola
4 evőkanál mandula
1 evőkanál pisztácia vagy mogyoró
1 mokkáskanál sáfrány vagy sáfrányos szeklice
2 teáskanál kókusz aroma vagy más gyümölcs esszencia

Mossuk meg és 25 percre áztassuk be a rizst. A cukorból egy teáscsésze vízzel főzzünk ragadós szirupot. A vajban pirítsuk meg a szegfűszeget és a kardamom magokat adjuk hozzá a rizst, a narancssárga-színezőt, és 3 csésze vízzel felöntve főzzük lassú tűzön, míg a víz elpárolog. Öntsük bele a tejet, a szirupot és a kis vízben feloldott sáfrányt. Lassan pároljuk, míg a rizs megpuhul. Óvatosan keverjük hozzá a hámozott, félbevágott mandulát, az áztatott mazsolát és a durvára darabolt pisztáciát. Fedjük le az edényt. Ha elkészült, cseppentsünk rá egy kevéske aromát. Melegen tálaljuk.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: