MUNG BAB KOFTA BÁDZSI

Kofta
1 csésze mung bab
1 nagy hagyma finomra vágva
5-6 gerezd péppé zúzott fokhagyma
3 szelet kenyér vízben áztatva
1 teáskanál csili-gyömbér paszta
1 teáskanál kurkuma por

ghí (vaj) a sütéshez

Szaft
1/2 csésze ghí vagy vaj
2 nagy hagyma szeletekre vágva
3-4 gerezd fokhagyma péppé zúzva
1/2 kg paradicsomból sűrítmény
1/2 csésze összevágott koriander levél
1 teáskanál vörös csili por
1 evőkanál zöld csili-gyömbér paszta
1 mokkáskanál garam maszala

Áztassuk be a mung babot egy órára, főzzük puhára de maradjanak épségben a szemek. Keverjük össze a leszűrt babot, a hagymával, a fokhagymával, a beáztatott kenyérrel, a csili-gyömbér pasztával, a kurkumával és a sóval. Készítsünk a masszából citrom nagyságú golyókat. Süssük meg ezeket ghíben aranybarnára.
A szafthoz süssük meg a hagymát egy 1/2 csésze ghíben aranybarnára. Adjuk hozzá a péppé zúzott fokhagymát és erős tűzőn süssük rövid ideig. Keverjük össze egy pohár vízzel a sűrített paradicsomot, a korianderleveleket, a csili port, a csili-gyömbér pasztát és a garam maszalát. Kis tűzőn főzzük kb. 10 percig. Tegyük a szaftba a koftákat és melegen adjuk asztalra.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: