VAJAS PARADICSOM PANÍR BÁDZSI

1/2 kg paradicsom
2 szegfűszeg
1/2 csésze vaj
3 teáskanál cukor

1 mokkáskanál vöröscsili por (őrölt erős paprika)
néhány korianderlevél
25 dkg panír (házi sajt)
1 teáskanál friss őrölt gyömbér (1 mokkáskanál reszelt gyömbér)

Főzzük az összevágott paradicsomot a szegfűszeggel puhára. Passzírozzuk át egy szűrőn. Keverjük össze a paradicsom pépet cukorral, sóval, vöröscsili porral, őrölt gyömbérrel. Főzzük 5 percig, tegyük bele a vastagra vágott panírszeleteket, korianderleveleket és főzzük tovább, míg egy kicsit besűrűsödik. Adjuk hozzá a vajat. Melegen tálaljuk vacsorára vagy ebédre.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: