PANÍRRAL TÖLTÖTT DATOLYA LADDÚ

15 golyó

1 evőkanál tejszín
1 csomag mag nélküli datolya (400 g)
3 púpozott evőkanál kókuszreszelék
1 1/2 csésze panír
1/2 csésze porcukor
1/2 teáskanál összetört kardamom

Melegítsük fel a tejszínt, adjuk hozzá a datolyákat. Hagyjuk kicsit állni, majd törjük össze a datolyákat, míg pépessé nem válnak. Szórjuk rá a kókuszreszelék felét. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Osszuk 15 adagra. Tegyük a szétmorzsolt panírt, a cukrot és az összetört kardamomot egy lapos edénybe és készítsünk belőle finom pasztát. Majd a pasztából alakítsunk 15 golyót. Vegyünk egy adag datolyát és lapítsuk el a tenyerünkben. Tegyünk a közepébe egy panír golyót, majd egy golyót képezve burkoljuk azt be a datolyával. Hasonlóan készítsük el a többi golyót is, majd egyenként forgassuk meg mindegyiket a maradék kókuszreszelékben. A szervírozásig tegyük hűtőszekrénybe.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: