1 kg padlizsán
2 nagy hagyma
3 közepes nagyságú paradicsom
1 mokkáskanál feketebors
1 mokkáskanál vöröscsili (őrölt erős pirospaprika)
1/2 csésze margarin
só
2 nagy hagyma
3 közepes nagyságú paradicsom
1 mokkáskanál feketebors
1 mokkáskanál vöröscsili (őrölt erős pirospaprika)
1/2 csésze margarin
só
Sütőben drótrácson, gyakorta megforgatva süssük (grillezzük) puhára a padlizsánokat. Ha már a héjuk kissé megpörkölődött, mártsuk hideg vízbe, majd hámozzuk meg azokat. Melegítsünk margarint, süssük benne az apró kockákra vágott hagymát világosbarnára, majd keverjük jól össze az összetört padlizsánnal és a paradicsomszeletekkel. Sütés közben kavargassuk, míg az edény falától elválik a bartá. Keverjünk hozzá a fűszereket. Melegen tálaljuk ebédre vagy vacsorára.
Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése