SAJTOS GOMBA PULÁV

2 csésze rizs
2 bögre víz
2 babérlevél
1 nagy hagyma
1 teáskanál őrölt fűszerkeverék
1 teáskanál vöröscsili por vagy erős piros paprika
1 csésze tej
2 evőkanál házi készítésű sajt (panír)
25 dkg gomba
6 evőkanál ghí vagy vaj
1 sárgarépa
1 teáskanál só
3-4 evőkanál kesudió vagy dió

Mossuk meg és áztassuk a rizst egy óráig. Készítsünk 2 bögre zsíros tejből és 1/2 citrom levéből panírt. Vágjuk apró kockákra és ghíben süssük világosbarnára a sajtdarabkákat. Pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és a babérleveleket. Öntsük fel vízzel, sózzuk meg és forraljuk fel. Adjuk hozzá a rizst, az apróra vágott répát, a felszeletelt gombát és az őrölt fűszereket. Ha megpuhult a zöldséges rizs pörkölt kesudióval vagy dióval díszítve forrón tálaljuk.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: