CSICSERIBORSÓS PULÁV

2 csésze rizs
2 bögre víz
1 csésze csicseriborsó
késhegynyi vöröscsili por vagy őrölt erős paprika
1 teáskanál őröletlen feketebors
4 szegfűszeg
1 fej apróra vágott hagyma
2 darab fahéj
1 babérlevél
2 nagy kardamom
1 teáskanál fekete köménymag

5 evőkanál ghí vagy 6 evőkanál margarin

Áztassuk a csicseriborsót egy éjszakán át, majd főzzük sós vízben puhára. Szűrjük le és tegyük félre. A hagymát a babérlevéllel, szegfűszeggel, fahéjjal és a kardamom magokkal süssük aranybarnára. Öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a rizst, sót, az őröletlen feketeborsot, vöröscsili port és a köménymagot, majd főzzük közepes tűzön, amíg megpuhul a rizs. A főtt csicseriborsót süssük néhány percig ghíben, majd és óvatosan keverjük össze a főtt rizzsel. Forrón szervírozzuk.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: