SAJTOS ZÖLDSÉG LEVES

6 bögre víz
4 kisebb burgonya
2 közepes nagyságú hagyma
2 sárgarépa
4 evőkanál zöldbab
3 nagy hámozott
kockára vágott paradicsom
1 szegfűszeg

2 evőkanál vaj (margarin)
4 teáskanál reszelt sajt
4 csapott teáskanál liszt
késhegynyi fehér bors

Vágjuk kockára a burgonyát, a hagymát, a sárgarépát, a héjától megszabadított paradicsomot, szeleteljük fel a zöldbabot. A liszt, a vaj és a sajt kivételével keverjük össze az alkotórészeket és egy lefedett edényben lassú tűzön főzzük, míg megpuhul. Ezután szűrjük le vagy turmixoljuk le. Hevítsünk vajat és néhány percig süssük a lisztet, anélkül azonban, hogy megbarnulna, majd adjuk hozzá a megszűrt levest és kavargassuk öt percig. Szórjuk meg reszelt sajttal. Forrón tálaljuk. 

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: