SÁRGARÉPA PULÁV

2 csésze rizs
6 evőkanál vaj vagy margarin
2 csésze cukor
6 zöld kardamom
3 bögre víz
3 nagy sárgarépa
2 teáskanál aroma (cherryt vagy őszibarack)
2 evőkanál mazsola
1 evőkanál pisztácia vagy dió

Kaparjuk le a répát és vékony szálakra reszeljük meg. A mazsolát mossuk meg és 5 percig áztassuk be. A cukrot, a lereszelt répát és a mazsolát egy kevés vízzel félig pároljuk meg. Melegítsünk ghít és kissé pirítsuk meg az áztatott rizst és a kardamom magokat, majd öntsük fel 2 bögre vízzel és főzzük, míg a víz elpárolog. Adjuk hozzá a cukros, mazsolás répát és pároljuk, míg a rizs megpuhul. Cseppentsünk a rizsre egy kevés aromát, majd durvára vágott pörkölt pisztáciával vagy dióval díszítsük. Ha esetleg néhány kemény szem maradt a rizsben, takarjuk le az edényt nedves ruhával és alaposan lefedve lassú tűzön vagy forró víz fölött tartva melegítsük. Melegen tálaljuk.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: