1 csésze lencse
1 nagy paradicsom
só
2 teáskanál összevágott gyömbér
1 mokkáskanál vöröscsili por
5 evőkanál margarin
1 nagy paradicsom
só
2 teáskanál összevágott gyömbér
1 mokkáskanál vöröscsili por
5 evőkanál margarin
Válogassuk át, mossuk meg és vízben 15 percig áztassuk a lencsét. Pirítsuk a gyömbért margarinban világosbarnára és tegyük félre. Mossuk meg és vágjuk össze a spenótot. A spenótot és a lencsét együtt főzzük puhára. Ezután a megpirított gyömbért sóval, vöröscsilivel és az összevágott paradicsommal forró margarinban süssük meg, majd adjuk hozzá a megfőtt spenótos lencsét és addig főzzük, míg az összes víz elpárolog. Melegen tálaljuk.
Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése