SPENÓTKRÉM LEVES

1/2 kg spenót
1 hagyma
4 teáskanál vaj (margarin)
3 bögre víz

késhegynyi fehérbors
1 csapott evőkanál kukoricaliszt
1 csésze tej
1 csésze tejszín
pirított zsemle- vagy kenyérkockák

Mossuk meg a spenótot alaposan, szeleteljük fel a hagymát és süssük vajban néhány percig. Adjuk hozzá a spenótot és a vizet, forraljuk fel, majd lassú tűzön főzzük 30-40 percig. Ha megpuhult passzírozzuk át szitán vagy turmixoljuk le. Öntsük fel a tejjel sima krémmé kevert kukoricaliszttel. Forraljuk fel és folyamatos kevergetés mellett főzzük 2-3 percig. Jól fűszerezzük meg és keverjük könnyűre a tejszínnel. Pirított zsemle vagy kenyérdarabkákkal, forrón tálaljuk. 

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: