SPENÓTOS HAGYMA BÁDZSI

1 kg spenót
1/2 csésze vaj
2 teáskanál reszelt gyömbér
1 mokkáskanál péppé zúzott fokhagyma
4 darab közepes nagyságú hagyma
2 teáskanál alap maszala,
2 darab közepes paradicsom

1 mokkáskanál kurkuma
1 teáskanál vöröscsili por (őrölt erős pirospaprika)

Vágjuk a hagymát vékony szeletekre, a spenótot laskára. Vajban pirítsuk a fokhagymát világosbarnára, adjuk hozzá a hagymaszeleteket, a spenótot (előtte nyomjuk ki belőle a vizet), a gyömbért, a sót, az alap maszalát, a kurkumát, a vöröscsili port, a meghámozott és kockára vágott paradicsomot és lassan pároljuk szárazra (főzzük el róla a nedvességet). Ezután kavargassuk, míg elválik a serpenyő oldalától. Melegen tálaljuk.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: