3/4 kg spenót
1 csésze khoja (cukrozatlan kondenzált tej)
1/2 csésze joghurt vagy aludttej
1 teáskanál szóda-bikarbóna
2 közepes paradicsom
1 csésze vaj
20 dkg panír (házi készítésű sajt)
1 teáskanál friss reszelt gyömbér (helyette a mokkáskanál reszelt gyömbér)
6 fokhagymagerezd
1 teáskanál vöröscsili por (őrölt erős pirospaprika)
2 hagyma
só
2 teáskanál alap maszala
1 csésze khoja (cukrozatlan kondenzált tej)
1/2 csésze joghurt vagy aludttej
1 teáskanál szóda-bikarbóna
2 közepes paradicsom
1 csésze vaj
20 dkg panír (házi készítésű sajt)
1 teáskanál friss reszelt gyömbér (helyette a mokkáskanál reszelt gyömbér)
6 fokhagymagerezd
1 teáskanál vöröscsili por (őrölt erős pirospaprika)
2 hagyma
só
2 teáskanál alap maszala
Az apróra vágott panírt süssük aranybarnára. Főzzük a spenótot puhára (a főzővízbe tegyünk szóda bikarbónát) majd daráljuk le vagy turmixoljuk simára. Süssük az összevágott hagymát és fokhagymát vajban aranybarnára, öntsünk rá egy kis vizet, majd főzzük, míg a hagyma megpuhul. Tegyük bele a gyömbért, a hámozott és kockára vágott paradicsomot, sót, vöröscsili port és főzzük sűrű szafttá. Tegyük bele a spenótot és a joghurtot (aludttejet) és főzzük még néhány percig. Adjuk hozzá a sült sajtdarabokat és kavargassuk, amíg a spenót elválik az edény oldalától. Öntsük bele a kondenzált tejet (khoját), valamint az alap maszalát és főzzük pár percig. Melegen tálaljuk.
Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése