2 csésze rizs
2 bögre víz
25 dkg spenót
2 evőkanál ghí vagy 3 evőkanál vaj (margarin)
1 teáskanál összetört koriandermag
2 zöld csili (erős hegyes fűszerpaprika)
1 mokkáskanál őrölt feketebors
só
2 bögre víz
25 dkg spenót
2 evőkanál ghí vagy 3 evőkanál vaj (margarin)
1 teáskanál összetört koriandermag
2 zöld csili (erős hegyes fűszerpaprika)
1 mokkáskanál őrölt feketebors
só
Az alaposan megmosott rizst és spenótot öntsük fel vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd pároljuk puhára. Pirítsuk meg a vajban (margarinban) az összetört koriandert és az apróra szeletelt zöld csilit. Keverjük a spenótos rizshez és forrón tálaljuk.
Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése