ZÖLDSÉGES PULÁV

2 csésze rizs
2 bögre víz
2 közepes sárgarépa
2 krumpli
2 csésze zöldbab
2 nagy hagyma
6 db kardamom őrölt magjai
2 babérlevél
2 darab fahéj durvára őrölve
3 teáskanál őrölt fehérkömény
4 darab durvára őrölt szegfűszeg
1 teáskanál vöröscsili por (őrölt erős paprika)
5 evőkanál ghí vagy 6 evőkanál vaj (margarin)

Mossuk meg a rizst és vízben áztassuk 15 percig. Vágjuk a sárgarépát és a krumplit apró kockákra. A hagymát vágjuk szálasra, néhány karikát tegyünk félre a díszítésre. Ghíben süssük világosbarnára a hagymaszeleteket az őrölt kardamommal és a babérlevelekkel. Adjuk hozzá a felszeletelt zöldbabot, a sárgarépát, a rizst, a durvára őrölt fűszereket, a sót, a vöröscsili port (őrölt erős paprikát) és a vizet, majd közepes tűzön főzzük félpuhára. Ezután tegyük bele a krumplidarabokat és lassú tűzön pároljuk, míg teljesen megpuhul és a rizs a vizet beszívja. A tetejét sült hagyma szeletekkel díszítsük. Forrón tálaljuk.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: