4 csésze jól összenyomott teljes őrlésű liszt
1/2 kg zöldborsó
2 teáskanál koriander por
1 teáskanál őrölt fűszerkeverék
só
késhegynyi csilipor
5 evőkanál vaj vagy margarin
1/2 kg zöldborsó
2 teáskanál koriander por
1 teáskanál őrölt fűszerkeverék
só
késhegynyi csilipor
5 evőkanál vaj vagy margarin
Főzzük meg puhára a zöldborsót. Szűrjük le, csepegtessük le és az őröltfűszer-keverékkel, a korianderrel valamint a csilivel készítsünk a zöldborsóból finom pasztát. Egy kis sóval és vajjal készítsünk a lisztből tésztát. Szakítsunk belőle kis labdákat, nyújtsuk ki kerek formájúra. Az egyik parátát kenjük be egy kis vajjal és a zöldborsós masszával, borítsuk rá a másik tésztát, a széleiket jól dolgozzuk össze, majd óvatosan nyújtsuk ki egy kicsit. A parátákat serpenyőben lassú tűzön süssük világosbarnára és ropogósra.
Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése