30 dkg gomba
30 dkg zsenge zöldborsó
2 hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 közepes nagyságú paradicsom
4 kis zöldcsili vagy 2 nagy zöld hegyes erőspaprika
1 mokkáskanál kurkuma
1 teáskanál garam maszala
1 csésze víz
só
2 evőkanál olvasztott vaj
30 dkg zsenge zöldborsó
2 hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 közepes nagyságú paradicsom
4 kis zöldcsili vagy 2 nagy zöld hegyes erőspaprika
1 mokkáskanál kurkuma
1 teáskanál garam maszala
1 csésze víz
só
2 evőkanál olvasztott vaj
Vágjuk kockára a megtisztított gombát, a hagymát, a fokhagymát a lehámozott paradicsomot. Vajban pirítsuk aranybarnára a hagymát és a fokhagymát és keverjük bele a paradicsomot. Adjuk hozzá a garam maszalát, a kurkumát, az apróra vágott zöldcsilit, a borsót és a gombát. Állandó kevergetés mellett süssük kb. 6 percig. Öntsük fel egy csésze vízzel és lefedve lassan pároljuk, míg a borsó megpuhul. Süssük szaftjára. Forrón tálaljuk csapátival vagy purival.
Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése