4 nagy szelet rostélyos vagy felsál marhahús, 30 dkg sampion- vagy keményhátú tinóru-gomba, 4 evőkanál olaj, só, őrölt bors és paprika.
A megmosott hússzeleteket alaposan kiverjük, megsózzuk és megborsozzuk és lehetőleg hagyjuk pihenni, hogy a fűszerrel átérjen.
Teflon edényben kevés olajon a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen átsütjük, másik edénybe átrakjuk. Ha kész, a visszarakjuk a szeleteket és egymás mellett elhelyezzük a zsíros edényben. Kevés vizet aláöntve, (ne nyílt lángra, hanem sütőlapra) helyezzük az edényt, a szeletekre rászórjuk a piros paprikát, és lassú tűzön kezdjük sütni.
Közben a gombát megtisztítjuk, nagy szeletekbe vágjuk, és a hús tetején elosztjuk.
Időnként megnézzük, és megforgatjuk a szeleteket, és készre sütjük, burgonyapürével és idénysalátával tálaljuk.
Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése