2 személyre: 2 szelet bacon szalonna, 2 nagy gomba, 20 dkg csirkemáj, 2 szál újhagyma (télen egyéb hagyma), 2 dkg vaj/sütőmargarin, 2 szelet kenyér, 1 evőkanál mustár és 3 evőkanál tejszín.
A bebőrözött szalonnát vékonyan felcsíkozzuk, a gombát nagyobb darabokra vágjuk. A megtisztított májat is feldaraboljuk, a hagymát felszeleteljük.
A megolvasztott vajra rátesszük a szalonnacsíkokat, 5 percig pirítjuk, belekeverjük a gombát és a lángot fokozva, 3 percig pirítjuk.
A szalonnát és a gombát a serpenyő egyik felére húzzuk, a másikra tesszük a májat és megpirítjuk.
Közben megpirítjuk a kenyeret.
A serpenyőt lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a mustárt és a tejszínt, alaposan összeforgatjuk. A májas keveréket a pirított kenyérre halmozva, azonnal tálaljuk.
Fortély: A csirkemájat sütéskor mindig forró serpenyőbe tegyük, néhány percig süssük az egyik oldalát, majd megfordítva a másikat is. A májnak kívül barnának, belül rózsaszínnek kell lennie.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése