Hozzávalók: 60 deka marhahús, 40 deka sertéscomb, 20 deka sertésmáj, 20 deka füstölt szalonna, 2 dl vörösbor, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olaj, só, bors, mustár, 1 babérlevél, 2-3 szem borókabogyó.
A marhahúst úgy vágjuk (vagy jobb, ha a hentessel vágatjuk) be, hogy kiterítve egy nagy szeletet kapjunk. Kissé kiverjük, megsózzuk, mustárral vékonyan megkenjük, majd a hasonlóan felvágott és kivert sertéscombot ráterítjük.
A vékonyra szeletelt májjal befedjük, feltekerjük, és a húsgöngyöleget vékony szalonnaszeletekbe burkoljuk.
Zsineggel átkötözzük, és a forró olajon köröskörül hirtelen átsütjük.
A babérlevelet, a fokhagymát, meg a borókabogyót mellédobjuk, és a bor, meg egy kevés víz keverékével meglocsoljuk.
Lefedve, a sütőbe toljuk és lassan addig sütjük, amíg a hús megpuhul, s akkor a fedőt levéve róla, megpirítjuk. Az edényből deszkára emelve, rövid pihentetés után felszeleteljük és burgonyasalátával vagy vöröskáposztával tálaljuk.
Melegen, hidegen egyaránt finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése