¼ kg sertéshúst vegyünk hozzá; bármelyik része jó, amit a pörkölthöz is használunk (ne legyen zsíros). A húst megmossuk, apró hosszúkás szeletekre vágjuk. A leveses fazék aljára néhány kanál olajon/zsiradékon egy közepes hagymát apróra vágva, a meleg olajra tesszük, és kevergetve világosra pirítjuk.
Feketeborssal jól meghintjük, kevés vizet öntünk rá, és folytonos keverés mellett ezt többször ismételve a hagymát minél jobban elfőzzük (hogy majd ne úszkáljanak hagymadarabok a levesünk tetején), majd hozzáadjuk a darabolt húst, többszöri keverés után felöntjük kb. másfél liter vízzel, teszünk bele 1-2 babérlevelet, megsózzuk, és a lében a húst puhára főzzük.
Kb. 2 dl tejfölt simára habarunk, azzal is főzzük egy percig, egy evőkanál ecettel ízesítjük és tálaljuk.
Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése