APRÓ GYÜMÖLCSÖS SÜTEMÉNYEK

1 tubus kondenzált tej
1 csésze tej
10 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
késhegynyi szóda-bikarbóna
3 evőkanál vaj
egy csipetnyi só
1 teáskanál ananász esszencia
1 evőkanál ananász befőtt
1 evőkanál cseresznye
1 evőkanál mazsola
1 mokkáskanál sárga színező

Kavarjuk ki a kondenzált tejet, a tejjel, az olvasztott vajjal, az ananász esszenciával és a sárga színezővel. Adjuk hozzá az átszitált, majd szóda-bikarbónával, sóval és sütőporral elegyített lisztet és jól keverjük össze. Vágjuk az ananászt apró darabokra, áztassuk be a mazsolát, majd a cseresznyével együtt szórjuk meg liszttel és keverjük a sütemény-masszába. Vajazzunk ki 3 kis szögletes süteményes formát és szórjuk meg azokat liszttel. Öntsük a süteménykeveréket a formákba és mérsékelt lángon (180-200 C°-on) süssük meg. Szúrjunk egy tűt a tésztába, ha száraz marad, a sütemény készen van. Hűtsük le és légmentesen záródó dobozba tegyük el. Apró szeletekre vágva teához szervírozzuk.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: