PADLIZSÁN PULÁV


2 csésze rizs
1/4 csésze olaj
1 teáskanál mustármag
1 mokkáskanál asa-foetida (helyette apróra vágott zsenge újhagyma)
2 evőkanál kesudió
2 evőkanál földimogyoró
1/4 kg padlizsán apró darabokra vágva

5 teáskanál fekete maszala
2 evőkanál kókuszreszelék
3 evőkanál friss tejszín

Áztassuk be a rizst. Melegítsünk olajat és pirítsuk meg benne a mustármagot. Amikor megpirult tegyük hozzá az asa-foetidát, az összevágott kesudiót és a földimogyorót. Egy kicsit pirítsuk még, majd adjuk hozzá a beáztatott rizst. Néhány percig kevés olajban süssük még. Adjuk hozzá az összevágott padlizsánt és a sót. Fedjük le és főzzük meg. Amikor már majdnem megfőtt, óvatosan keverjük bele a fekete maszalát, a kókuszreszeléket és a tejszínt. Melegen tálaljuk.
Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: