kg padlizsán
10 gerezd péppé zúzott fokhagyma
4 közepes apróra vágott hagyma
10 gerezd péppé zúzott fokhagyma
4 közepes apróra vágott hagyma
5 felszeletelt zöldcsili (3 zöld hegyes erős paprika),
2 teáskanál mustármag,
2 evőkanál apróra vágott korianderlevél (petrezselyemzöldje),
4 evőkanál margarin,
só
A paradicsomos bartánál leírtak szerint grillezzük meg és készítsük el a padlizsánokat. Margarinban pirítsuk meg a hagymát, a fokhagymát, a zöld csilit és a mustármagot, majd tegyük bele az apróra vágott koriander zöldet és a padlizsán pépet. Alaposan keverjük össze és forró tűzőn süssük öt percig. Melegen tálaljuk.
Adjunk mellé purit és behűtött joghurtot.
Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése