1 kg padlizsán, 2 közepes hagyma, 1 mokkáskanál gyömbér, 2 közepes paradicsom
4 zöldcsili (2 zöld erős paprika)
1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
1 evőkanál alap maszala
1 evőkanál apróra vágott korianderzöldje (petrezselyem)
só
5 evőkanál vaj
4 zöldcsili (2 zöld erős paprika)
1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
1 evőkanál alap maszala
1 evőkanál apróra vágott korianderzöldje (petrezselyem)
só
5 evőkanál vaj
A paradicsomos padlizsán bartánál leírtak szerint grillezzük meg és készítsük el padlizsánokat. Margarinon pároljuk barnára az apróra vágott hagymát, a meghámozott és felszeletelt paradicsomot, a gyömbért, a pirospaprikát és az alap maszalát. Keverjük hozzá a padlizsánkrémet és alacsony hőfokon, lassan főzzük kb. 10 percig. Díszítsük apróra vágott zöldcsilivel és koriander zöldjével. Melegen tálaljuk.
Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése