FŰSZEREKKEL TÖLTÖTT PAPRIKA

6 nagy méretű fehér paprika
1 mokkáskanál kurkuma
3 teáskanál fehérkömény por
3 teáskanál koriander por
2 őrölt szegfűszeg
1 evőkanál mangópor
1 mokkáskanál feketebors
késhegynyi fahéjpor
3 pohár joghurt (aludttej)

4 evőkanál vaj vagy margarin
1 teáskanál asa-foetida vagy 1 kis fej összezúzott hagyma

Melegítsünk vajat, tegyük bele az asa-foetidát (összezúzott hagymát), majd adjuk hozzá a kurkumát, joghurtot (aludttejet), őröltfűszer-keveréket, sót és borsot és kevergessük, míg megbarnul. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a mangóport és hűtsük le. A paprikákat tisztítsuk meg a száruktól és a csumájuktól és töltsük beléjük a sült fűszereket. Kevés vizet öntsünk egy serpenyőbe, fedjük le és lassan pároljuk, míg a paprikák megpuhulnak. Melegen tálaljuk.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: