KRUMPLIVAL TÖLTÖTT PAPRIKA

6 nagy tölteni való fehér paprika
3-4 közepes méretű főtt krumpli
2-3 zöldcsili (kicsi, hegyes erős zöldpaprika)
1 teáskanál apróra vágott koriander levél
2 teáskanál apróra vágott friss gyömbér (1 teáskanál reszelt gyömbér)

4 evőkanál vaj
1 mokkáskanál kurkuma
1 mokkáskanál alap maszala
1 evőkanál mangópor

Hámozzuk meg és törjük össze a főtt krumplit. Vágjuk nagyon apró kockákra a zöldcsilit (kicsi, hegyes erős zöldpaprikát). Melegítsünk vajat, keverjünk hozzá a kurkumát és süssük benne az összetört főtt krumplit, zöldcsilit , koriander leveleket és a gyömbért néhány percig. Vegyük le a tűzről, adjunk hozzá sót, alap maszalát és mangóport, és az egészet jól keverjük össze. A száruktól, magházuktól megszabadított paprikákat hosszában hasítsuk be és töltsük meg belsejüket a krumplis keverékkel. Tegyük a töltött paprikákat abba a serpenyőbe, melyben a tölteléket készítettük, öntsünk alá egy kis vizet, és a serpenyőt befedve lassan pároljuk a paprikákat, míg megpuhulnak. Melegen tálaljuk.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: