KÓKUSZOS, MANDULÁS MALL PURA

kb. 16-18 pura

5 bögre tej (1 1/2 liter)
7 evőkanál liszt
3/4 csésze tej
1 evőkanál pörkölt mandula
2 evőkanál pirított kókuszreszelék
vaj a sütéshez
3/4 kg cukor
2 bögre víz

Forraljuk a tejet, állandó kevergetés mellett, míg teljesen besűrűsödik, majd hűtsük le. Keverjük simára a lisztet a 3/4 csésze tejjel és adjuk a besűrített tejhez. Készítsünk a cukorból és vízből ragacsos szirupot. Vegyük le a tűzről. Melegítsünk kevés vajat serpenyőben és öntsünk bele a keverékből egy kanálnyit és lapítsuk palacsintaformájúra. Amikor az egyik fele megbarnult és ropogós lett a széle, fordítsuk meg, de vigyázzunk, hogy ez az oldala már ne barnuljon meg. Tegyük néhány percre meleg szirupba, majd vegyük ki. Rakjuk szerviztálra és a purá-k barna oldalát hintsük meg összevágott pörkölt mandulával és aranyszínűre pirított kókuszreszelékkel. Forrón tálaljuk reggelihez.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: