MANDULÁS SÜTEMÉNY

2 evőkanál sűrített tej
10 evőkanál liszt
késhegynyi só
5 evőkanál hámozott őrölt mandula
1 csésze tej
1 teáskanál sütőpor
késhegynyi szóda-bikarbóna
3 evőkanál vaj
1/2 mokkáskanál sárga színező
1/2 mokkáskanál mandula esszencia

Kavarjuk el az olvasztott vajat, a sűrített tejjel, a tejjel, a sárga színezővel és a mandula esszenciával, majd keverjük össze az átszitált, sóval, szód-bikarbónával, sütőporral elegyített liszttel és az őrölt mandulával. Vajazzunk be egy kerek (kb. 20 centiméteres átmérőjű) tortasütőt és hintsük be liszttel. Öntsük bele a masszát és forró sütőben (250-300 C°-on) süssük, míg a beleszúrt tű száraz marad. Hűtsük le, majd szórjuk be porcukorral és szeleteljük fel.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: