KÖMÉNYES VÍZ

10 bögre víz
4 evőkanál apróra vágott menta
1 teáskanál vöröscsili por (őrölt erős paprika)
4 evőkanál fehérkömény por
1 teáskanál garam maszala
1 teáskanál só
3 evőkanál őrölt gyömbér
10 db zöldcsili (kicsi, hegyes erős zöldpaprika)
1 - 2 citrom leve
4 evőkanál cukor
1 teáskanál feketekömény por

Az őrölt gyömbért, az apróra vágott mentaleveleket és zöldcsiliket, a csili port, a garam maszalát, a sót, a cukrot valamint a fehér- és feketeköményport adagoljuk a vízhez. Jól keverjük össze, pihentessük két órán át. Adjuk hozzá a citromok levét. Szűrjük át fimon lyukú szűrőn vagy egy muszlinkendőn. Hidegen kínáljuk sós sütemények mellé.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: