KÖRTE ÉS MANDULA PUDING

10 evőkanál liszt
2 evőkanál ghí vagy 4 evőkanál vaj
egy csipet só
2 evőkanál cukor
1 teáskanál sütőpor
hideg víz a tészta elkészítéséhez (összegyúrásához)

Keverjük krémmé a ghít (vajat), és a cukrot, 2 evőkanál vízzel, adjuk hozzá a sütőporral és sóval elkevert lisztet és jól gyúrjuk össze. Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra és kiszúróval körte formákat vágjunk belőle. Rendezzük el a tésztát bekenetlen tepsin és mérsékelt lángon (180-200 C°-on) süssük világosbarnára. Hagyjuk kihűlni, majd mandula darabokkal, tejszínnel és sárgabarack öntetű körtékkel díszítsük. Behűtve ebédre vagy vacsorára tálaljuk.

A dekoráció
1 konzerv körte
3 evőkanál hosszában szeletelt hámozott mandula
2 csésze tejszínhab
sárgabarack öntet a körtékre

Süssük a manduladarabokat és a körtéket sütőben világosbarnára. A kihűlt sült körtékre nyomjunk felvert tejszínt. A körtéket pörkölt manduladarabokkal díszítsük. A körtékre tett mandulákra öntsünk a sárgabarack öntetből, az oldalaikat pedig tejszínhabbal díszítsük.

A sárgabarack öntet
2 evőkanál sárgabarack dzsem
1-2 teáscsésze víz
2 teáskanál citromlé
2 teáskanál cukor
2 teáskanál kukoricaliszt
1 mokkáskanál vörös színező

Tegyük a cukrot, dzsemet és a vizet egy kis edénybe és kavargatva forraljuk fel. Keverjük össze a kukoricalisztet egy kis vízzel, majd öntsük a dzsem-keverékhez, és kevergessük, míg besűrűsödik. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a színezőt és a citromlevet, és az egészet jól keverjük el. Hűtsük le és öntsük a körtékre.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: