NARANCS-KOSÁR PUDING

6-7 csésze narancslé ( 10-12 narancs leve)
2 csésze víz
2 csésze cukor
1 mokkáskanál narancs aroma
1 evőkanál agar-agar
vörös, zöld és narancs színezők (mindegyikből 1 mokkáskanálnyi)
4 cseresznye
1 teáskanál pisztácia
1 csésze tejszín
4 teáskanál citromlé

Vágjuk félbe a narancsokat, vájjuk (kanalazzuk) ki a húsukat, majd préseljük ki a levüket. A félbevágott kifacsart narancshéjakat tegyük félre. Langyos vízben áztassuk be az agar-agart egy órára, azután tegyünk hozzá cukrot, narancslét, citromlét, narancs esszenciát és kavargatva jól elegyítsük el, majd szűrjük le. Osszuk a folyadékot három részre, mindegyikhez adjunk egy színezőt és külön-külön hagyjuk azokat megkocsonyásodni. Ha megkötött vágjuk össze a zselét egy nedves késsel, és töltsük meg a narancshéj-kosarakat zselével. (Mindegyik narancskosárba más színű zselét tegyünk.) A kosarakat tejszínhabbal, cseresznyékkel és pisztáciával díszítsük. Ebédre tálaljuk.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: