6 nagy tölteni való fehér paprika
1 csésze rizs
3 közepes apróra vágott hagyma
3 közepes paradicsom
2 teáskanál garam maszala
1 mokkáskanál gyömbérpor
1 késhegynyi fekete bors
1 mokkáskanál kömény
1 késhegynyi kurkuma
5 szem kardamom
1 mokkáskanál őrölt koriander
2 evőkanál apróra vágott koriander zöldje
2 evőkanál durvára vágott mogyoró
só
5 evőkanál vaj
1 csésze rizs
3 közepes apróra vágott hagyma
3 közepes paradicsom
2 teáskanál garam maszala
1 mokkáskanál gyömbérpor
1 késhegynyi fekete bors
1 mokkáskanál kömény
1 késhegynyi kurkuma
5 szem kardamom
1 mokkáskanál őrölt koriander
2 evőkanál apróra vágott koriander zöldje
2 evőkanál durvára vágott mogyoró
só
5 evőkanál vaj
Áztassuk 10 percig az alaposan megmosott rizst. Két evőkanál vajban süssük aranysárgára a hagymát, majd szórjuk rá a garam maszalát, a fekete borsot, a köménymagot, a kurkumát, az összetört kardamom magokat és pirítsuk barnára. Adjuk hozzá a lecsepegtetett rizst, öntsük fel 1 bögre vízzel, sózzuk meg és pároljuk puhára. Egy evőkanál vajon pirítsuk meg a gyömbért, a mogyorót és a koriandert, keverjük bele a meghámozott, szeletelt paradicsomot és ízlés szerint megsózva főzzük kb. 10 percig, míg szafttá nem sűrűsödik. Vágjuk le a paprikák felső részét, szedjük ki a magházukat és töltsük meg a fűszeres rizzsel. Egy serpenyőben olvasszunk fel 1 evőkanál vajat, rakjuk egymás mellé a paprikákat és kevés vizet aláöntve lassan pároljuk, míg a paprikák megpuhulnak. Öntsük rá a töltött paprikákra a paradicsom szószt és melegen szervírozzuk.
Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése