MANGÓ BARFI

25 dkg khoja
1 csésze porcukor
1 teáscsésze mangópép (helyette sárgabarack- vagy sárgadinnyepép)
1 teáskanál összetört zöld kardamom
2 teáskanál hámozott mandula
1 teáskanál pisztácia
1 mokkáskanál narancs színező (sáfrányos szeklice)

Adjuk a narancs színezőt a mangópéphez (gyümölcspéphez) és főzzük, míg besűrűsödik, öntsük bele a khoját és tovább főzzük kavargatva kb. 10 percig. Tegyük bele a porcukrot és jól keverjük el. Vegyük le a tűzről és hűtsük le. Kenjünk be vékonyan vajjal egy tálat vagy egy lapostányért és öntsük rá a keveréket. Tegyük hűvös helyre. Amikor összeállt, vágjuk négyszögletes (barfi) alakúra. Szórjuk meg összetört kardamommal, apróra vágott mandulával és pisztáciával. Teához szolgáljuk fel.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: