ZÖLDBORSÓS SAJTOS PULÁV

2 csésze rizs
3 bögre víz
3 csésze fejtett zöldborsó
1 csésze házi készítésű sajt (panír)
ghí vagy margarin a sütéshez
2 hagyma
2 babérlevél
1 mokkáskanál vöröscsili por (őrölt erős pirospaprika)
5-6 evőkanál ghí vagy 6-7 evőkanál margarin
4 db kardamom magjai
2 kis darab fahéj
3 db szegfűszeg
1 teáskanál fehérkömény por

3-4 evőkanál kesudió vagy dió

Áztassuk be a rizst 15 percig. Készítsünk 2 bögre zsíros tejből és 1/2 citrom levéből panírt, majd vágjuk apró kockákra és bőséges ghíben vagy margarinban süssük aranybarnára. A babérlevelekkel, szegfűszeggel és a kardamom magokkal együtt süssük a hagymaszeleteket aranybarnára. Adjuk hozzá a vizet, rizst, zöldborsót, vöröscsili port (őrölt erős pirospaprikát), sót, őrölt köménymagot és a kisütött panírt. Főzzük, míg megpuhul és a vizet beszívja. Pirított kesudióval díszítsük. Forrón tálaljuk.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: