2 nagy hagyma
3 teáskanál friss reszelt gyömbér
9 fokhagymagerezd
2 teáskanál koriandermag
1 teáskanál fehérkömény mag
2 teáskanál alap maszala
1 csésze joghurt (aludttej)
9 zöld kardamom
2 paradicsom
só
1 teáskanál vöröscsili por (őrölt erős paprika)
6 dkg kondenzált tej (khoja)
2 evőkanál vaj vagy ghí
3 teáskanál friss reszelt gyömbér
9 fokhagymagerezd
2 teáskanál koriandermag
1 teáskanál fehérkömény mag
2 teáskanál alap maszala
1 csésze joghurt (aludttej)
9 zöld kardamom
2 paradicsom
só
1 teáskanál vöröscsili por (őrölt erős paprika)
6 dkg kondenzált tej (khoja)
2 evőkanál vaj vagy ghí
Hámozzuk meg a pattiszont, majd vágjuk ujjnyi szeletekre. Süssük meg a pattiszonszeleteket bőséges vajban világosbarnára. Pirítsuk meg a lereszelt hagymát, a péppé zúzott fokhagymát és a kardamom magokat barnára, öntsünk rájuk egy csésze vizet, tegyük bele a vöröscsili port, a gyömbért, és kavargassuk, míg a hagyma megpuhul. Öntsük rá az alap maszalát, az őrölt száraz koriandert és a durvára őrölt fehérköményt, valamint a joghurtot (aludttejet), a meghámozott és összevágott paradicsomot és a sült pattiszont. Kavargassuk, míg a szaft besűrűsödik. A végén adjuk hozzá a kondenzált tejet (khoját), és 2 percig kavargassuk. Melegen tálaljuk.
Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése