SÜLT GYÜMÖLCS PUDING

6 teáskanál kondenzált tej
10 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
3 evőkanál vaj
1 csésze tej
egy csipetnyi só
1 teáskanál vanília aroma
1 mokkáskanál sárga színező
3 banán
1 narancs
1 alma
1 csésze tejszín
3 evőkanál porcukor
1 evőkanál pisztácia (dió)
1 mokkáskanál vörös színező
1 teáskanál málna vagy szamóca aroma

Keverjük alaposan össze az olvasztott vajat, a kondenzált tejet, a sárga színezőt, a tejet és a vanília esszenciát. Az átszitált liszt, a sütőpor, a szóda-bikarbóna és a só keverékét szórjuk a tejbe. Ezután az egészet öntsük egy bevajazott és belisztezett kerek tortaformába és mérsékelt tűzön (180 -200 C°) süssük meg. Hagyjuk kihűlni, azután keresztben vágjuk ketté. Verjük fel kemény habbá a tejszínt a vörös színezővel, a málna (szamóca) aromával és a porcukorral. Kenjük be vele az alsó szelet tetejét, majd tegyünk rá apróra vágott gyümölcsöt, aztán ismét kenjük be a felvert tejszín-keverékkel, majd tegyük rá a sült puding másik felét. Díszítsük a gyümölcspudingot tejszínnel és pisztáciadarabkákkal. Tegyük félre 15 percig pihenni, majd ebédre vagy vacsorára szervírozhatjuk.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: