KIRÁLYI PUDING

1 liter tej
5 evőkanál cukor
1/2 csésze víz
4-5 teáskanál kukoricaliszt
2-3 evőkanál reszelt panír (házilag készített sajt)
1 teáskanál kevara aroma (helyette más esszencia)
1 teáskanál pisztácia (dió)
1 teáskanál hámozott mandula

Addig forraljuk a tejet, amíg besűrűsödve mennyisége a felére csökken. Keverjük a kukoricalisztet vízbe, adjuk hozzá a besűrített tejhez és kavargassuk, míg megduzzad. Készítsünk a cukorból és vízből ragacsos szirupot, szórjuk bele a reszelt sajtot és kevergessük, míg ragadós nem lesz. Ezután az egészet adjuk a tej-keverékhez. Öntsük szervírozó tálba, cseppentsünk rá aromát, hintsük meg pisztáciával és mandulával, majd hagyjuk lehűlni. Vacsorára tálaljuk.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: