Betyárgaluska

Önálló egytál étel.

30 dkg liszt, 2 tojás, 10 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 kávéskanál piros őrölt paprika, 2 dl tejföl és só.

A lisztből, tojásból sóval, kevés vízzel közepesen kemény galuska­tésztát keverünk, de nem dolgozzuk ki egészen, hanem állni hagyjuk.

Utána forró-lobogó sós vízbe galuskákat szaggatunk.

Az apró kockákra vágott szalonnát ropogósra sütjük, a pörcöt ki­szedjük belőle és félretesszük.

A megfőtt tésztát leszűrjük és a szalonnazsírba szedjük, meghint­jük a paprikával, ráöntjük a tejfölt, átforrósítjuk, s a pörcöt a tetejére szórjuk. Végül meghintjük lisztbe forgatott, bő olajban ropogósra sütött hagymakarikákkal.

Frissen salátával kínáljuk.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: