Házi hamburger

(Mit csináljunk a maradék sült hússal?)

A kipróbált receptet Bíró Szabolcstól kaptam, aki hozzájárult ahhoz, hogy szakácskönyvemben közzé tegyem.

Bizonyára minden háztartásban gyakori kérdés, hogy mit tegyünk az előző napról megmaradt étellel, ami már nem elegendő arra, hogy rendesen jól lakjunk belőle. A resztli végül vagy a kukában, vagy a kutya táljában végzi. Alább egy alternatív megoldást kínálunk arra az esetre, ha az előző esti grillezésből egyetlen darab hús maradt meg, semmi más.

Hozzávalók:

1 szelet sült/kirántott-grillezett (stb.) hús, 1 zsemlye, 1-2 teáskanál mustár, 2-3 vékony paradicsomkarika, 1-2 szelet füstölt lapsajt.

Az ún. „házi hamburger” elkészítése végtelenül egyszerű. A zsem­lyét félbe vágjuk, és mindkét felét vékonyan megkenjük mustárral. Az alsó felére ráhelyezünk egy szelet lapsajtot, erre jöhet a hús­szelet, majd a vékonyra szeletelt paradicsom. Legfelülre esetleg he­lyezhetünk még egy lapsajtot, végül a zsemlye felső fele következik. Az ételt még csak megmelegíteni sem szükséges, hidegen is fensé­ges!

További variáció: A mustár helyett (vagy akár mellé) nyugodtan használhatunk tartármártást, majonézt, kecsapot is. Akik több zöld­séggel szeretik, azoknak ajánlunk egy szép salátalevelet a hamburger közepébe, merészebbek felkarikázott vöröshagymával is próbálkoz­hat­nak. Ínyencek kipróbálhatják egy szem tükörtojással (a sárgáját egészen a zsemlye tésztájába nyomva, nehogy harapás közben fröccsenjen szét), vagy felkarikázott főtt tojással. 1-2 csepp Piros Arany pedig csak fokozza az ízhatást!

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: