Ízes rántott leves - galuskával

Gyorsan elkészíthető, ízes-vitaminos leves.

Sok a dolgunk, az ebéd második fogása megvan, de nem maradt sok időnk levest főzni. Íme itt egy jó tipp.

2-3 literes fazék alján készítsünk világos rántást 3 kanál olajjal, annyi liszttel, amennyit felvesz.

Ha kész, tegyünk hozzá egy teáskanál őrölt pirospaprikát (vigyáz­zunk, nehogy megégjen!), gyorsan keverjük össze, és lassanként hí­gít­suk fel annyira, amennyi levesre szükségünk lesz. Ha melegszik, ne hagyjuk magára, mert szeret kifutni, és épp’ a java fut ki az edény­ből.

Ha felforrt a lé, dobjunk bele nagy adag apróra vágott zöldpetre­zselymet és őrölt borsot, s amíg fő, addig szaggassuk bele teás­ka­nállal a levesbetétek között található galuskát. Ha kicsik a galuskák, néhány perc kell hozzá, hogy készre főjön.

Hamar elkészül és tartalmas leves.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: