4 személy részére: 1 – 1.5 kg karfiol, só, bors, ételízesítő, 1 csokor petrezselyem, 3 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj/margarin, 2 dl tejszín/tejföl, 2 tojás-sárgája.
A rózsáira szedett karfiolt annyi vízben, hogy jól ellepje, feltesszük főni, sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt teszünk bele. Ha már puha (néhány szép rózsát tegyünk félre a díszítéshez), világos rántással sűrítsük. Összeforraljuk, majd kissé kihűtve, turmixoljuk.
A tejszínt elkeverjük a tojás-sárgával, óvatosan a levesbe keverjük.
Bármilyen pirított levesbetétet tehetünk bele, a tetejét apróra vágott zöldpetrezselyemmel szórjuk meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése