½ kg csont nélküli sertéshús, 1 fej hagyma, 2 evőkanál zsiradék, 40 dkg krumpli, 30-40 dkg zöldbab, 1-2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, só, köménymag, babérlevél, fokhagyma, 1 csokor zöldpetrezselyem, kevés ecet.
Elkészítés: A kockára vágott húsból paprikás-hagymás zsíron pörköltet készítünk, majd babérlevéllel, köménymaggal, fokhagymával ízesítjük. Félretesszük.
Amíg a pörkölt készül, a tisztított, kis kockákra vágott krumplit kevés sós vízben megfőzzük.
Ugyancsak kevés sós vízben megfőzzük a 2 cm-esre darabolt zöldbabot is.
Amikor a pörkölt elkészül, megfelelő leveses fazékba tesszük, ráöntjük a megfőtt krumplit és zöldbabot levével együtt, ha kell, pótoljuk annyi vízzel, hogy 2-2.5 liter legyen, és összeforraljuk.
Egy bögrébe kevés vizet téve, belerakjuk a lisztet, jól összekeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, azzal is simára keverjük, beleöntjük a levesbe, hozzáadjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet, összeforraljuk és forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése