Patisszon gombával töltve

Közepes nagyságú (kb. 60 dkg-os) karfiol, ¼ kg füstölt hús, ¼ kg gomba, só, 4 főt tojás, 1 nyers tojás, nagy csokor zöldpetrezselyem, reszelt sajt, só, bors, kakukkfű, szerecsendió, étolaj, sütőmargarin.
A patiszont meghámozzuk, félbe vágjuk, mint a zsemlyét, és ki­magozva, olajjal kent tűzálló tálba egymás mellé ültetjük.
A füstölt húst apró kockákra vágjuk, egy edényben, kanálnyi mar­garinon átsütjük. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, és ha kell, utána sózzuk. Addig pároljuk, amíg a gomba alatt elfő a leve.
Levesszük a lángról, és a következőket adjuk hozzá: a négy ke­mény­re főzött tojást apró kockákra vágva, a nyers tojást, a finomra vágott zöldpetrezselymet, 5 deka reszelt sajtot; ízesíthetjük kevés sóval, borssal, csipetnyi kakukkfűvel.
Az egészet összedolgozzuk, és ezzel töltjük meg a kivájt patiszo­nokat.
A 2 dl tejfölt 5 dkg reszelt sajttal, kis reszelt szerecsendióval simára keverve, ráöntjük a patiszonokra, és sütőbe tolva, közepes láng mellett megsütjük.

Nincsenek megjegyzések: