Kell hozzá: ¾ kg jó (vecsési)
savanyított káposzta, ½ kg füstölt sonka szeletelve, de jó másféle füstölt hús
is darabolva vagy jól fűszerezett füstölt kolbász, 20 dkg füstölt szalonna
vékonyra szeletelve, 10 nagy evőkanál rizs (30 dkg), só, bors, nagy adag jó
tejföl.
Egy nagy lábast, vagy magas oldalú
sütőtepsit-jénai edényt zsírral-olajjal jól kikenünk. Szalonnadarabokkal
béleljük ki, és kissé összevágott káposzta felét szórjuk bele.
Utána az előre kissé előfőzött rizs
felét rátesszük, sóval, borssal megszórjuk. Egy sor szeletekre vágott hússal
beborítjuk, teszünk rá egy sor káposztát, tejfölt, majd ismét rizst, szalonnát,
s folytatjuk, amíg a készlet tart, a tetejére káposzta kerüljön, végül
szalonna.
Nagy pohár tejfölt rákenünk, ha
nagyon sűrű, kevés tejjel vagy vízzel felöntve, jól összedolgozzuk, és úgy
öntjük a tetejére.
Lefödve tesszük sütőbe, és puhulásig
sütjük. A füstölt hús lassabban puhul, ezért kicsit tovább sütjük, a végén a
fedőt levéve, a tetejét kicsit megpirítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése