4 csirkemell-filé (kb. 80 dkg), só, bors, 40 dkg gyöngyhagyma, 8 dkg vaj/margarin, 1 evőkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, kakukkfű, 2 evőkanál almapálinka, 1/8 liter almabor, 1/8 liter szűrt zöldségleves (kockából), 1,5 dl tejszín, 1 kg alma (Idared), 1 citrom.
Elkészítés: A kissé kivert csirkemell-szeleteket sóval-borssal fűszerezzük, a hagymákat megtisztítva hosszában kettévágjuk.
Serpenyőben olajat, és 3 dkg vajat forrósítunk, ebben mindkét oldalán megpirítjuk a szeleteket. A maradék zsiradékhoz hozzáadjuk a hagymát és kb. 5 percig kevergetjük. Hozzátesszük az összezúzott fokhagymát, babérlevelet és kakukkfüvet. Beleadunk a pálinkából 1 evőkanállal, hozzáöntjük a bort, a levest és a tejszínt, s 10-12 percig forraljuk.
Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, vékony gerezdekre vagdossuk, s a maradék vajon/margarinon aranysárgára pirítjuk, majd meglocsoljuk a félretett 1 evőkanál pálinkával.
Tálra szedjük a kész csirkemelleket, a hagymával, mártással és almával kínáljuk. Krumpli-köret illik hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése