Általában olyan zöldségből készült, mint amilyet a húsleveshez használunk. Tehát 2-2 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér kell hozzá, kisebb karalábé, fél zeller, továbbá petrezselyem- és zeller zöldje, hagyma.
2-3 literes (vagy a létszámhoz viszonyított méretű) fazékban vizet teszünk melegedni. A karikákra, vagy apró forgácsokra vágott különféle zöldséget hozzáadjuk a vízhez, és sózva puhára főzzük. Rántást készítünk egy kávéskanál piros paprikával, kevés borssal, hidegvízzel föleresztve, folytonos keverés mellett beleöntjük a levesbe. Ízlés szerint sózzuk és pótolhatjuk ételízesítővel.
A végén egy csomó petrezselyem-zöldjét apróra vágva hozzáadunk, amivel még egyet forrhat a leves. Ha van otthon, snidlinget is vághatunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése