Az előbb felsorolt zöldségek felhasználásával készül, a következő változással.
A zöldségfélét összevagdosva, kicsit lecsöpögtetve, nagyobb lábasban kevés vajon-margarinon kevergetve kicsit abáljuk, vigyázva, ne égjen meg. Erre rádobjuk az összevagdalt zöldpetrezselymet, azzal is megforgatjuk néhányszor, majd egy kanál lisztet adva hozzá, néhányszor megkeverjük, de a liszt legfeljebb rózsaszínű legyen, ne barnuljon meg.
Egy csésze hidegvizet hozzáadva összekeverjük, és hozzáadjuk melegedő vízhez, összefőzzük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A végén kevés tejfellelt, citromlével (vagy kevés ecettel) összekeverve habarást készítünk egy kanál liszt hozzáadásával, ezt beleöntve a levesbe, igen ízletes és tápláló levest kapunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése