Zöldségleves - másként

Az előbb felsorolt zöldségek felhasználásával készül, a következő változással.

A zöldségfélét összevagdosva, kicsit lecsöpögtetve, nagyobb lábas­ban kevés vajon-margarinon kevergetve kicsit abáljuk, vigyázva, ne égjen meg. Erre rádobjuk az összevagdalt zöldpetrezselymet, azzal is megforgatjuk néhányszor, majd egy kanál lisztet adva hozzá, né­hány­szor megkeverjük, de a liszt legfeljebb rózsaszínű legyen, ne barnuljon meg.

Egy csésze hidegvizet hozzáadva összekeverjük, és hozzáadjuk melegedő vízhez, összefőzzük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

A végén kevés tejfellelt, citromlével (vagy kevés ecettel) össze­ke­verve habarást készítünk egy kanál liszt hozzáadásával, ezt beleöntve a levesbe, igen ízletes és tápláló levest kapunk.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: